MONTIGNAC DIEET

Het Montignac dieet, een afval lifestyle of traditioneel dieet?. Dieten en afvallen gaat vaak over de hoeveelheid eten beperken die we tot ons nemen. Op de lange termijn blijkt dit vaak onmogelijk. Het montignac dieet is anders; volgens de aanhangers van deze dieetmethode, beloofd het montignacdieet een uitgebalanceerde manier van eten om fit te blijven. Het achterliggende idee is om eetgewoonte te veranderen. Niet minder eten maar beter! Michael Motignac zou hebben bijgedragen, ondanks het wijdverbreide geloof dat calorieen bijdragen aan gewichtstoename, aan het bewijs dat je van calorieen niet dik wordt. Motignac beweert dat overgewicht vooral komt door een hoge suikerspiegel veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen.



Montignac dieet uitgelegd

De Motignac dieet-methode is gericht op mensen die: blijvend willen afvallen, minder risico willen lopen op hart en vaat ziekten en om diabetes te voorkomen. Dit dieet gaat er vanuit dat u aankomt van een combinatie van vet en ongunstige koolhydraten. De kern van dit dieet is: kies voor goede koolhydraten en vermijd de slechte. Onder gunstige koolhydraten verstaat Montignac o.a.: zilvervliesrijst, volkorenpasta, haverv, bruine bonen, linzen, pinda's, fruit, volkoren graanproducten. Onder ongunstige koolhydraten vallen bijvoorbeeld: aardappelen, witte rijst, kaas, bietjes, pompoen en witbrood, gedroogde zuidvruchten en suiker. Suiker wordt bij dit dieet als bijzonder slecht beschouwd.

Starten met het Montignac dieet

Dit dieet bestaan uit twee fasen:

Montignac dieet fase 1: Deze eerste fase is bedoeld om snel gewicht te verliezen,met eet normale hoeveelheden, 3 maaltijden per dag. Er is wel een beperking in uw keuze: allen voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Combineer ook geen koolhydraten met vetten. Wanneer u koolhydraten eet, dan alleen maar goede koolhydraten. Deze fase is bedoeld om het afvallen te versnellen.

Montignac dieet fase 2: Tijdens deze fase mag u ook voedingsmiddelen toevoegen met een hogere glycemische index Het is wel de bedoeling dat de toename van de bloedsuikerspiegel binnen de perken blijft.